Barkarö SK

Referat: IK Oden U23 - Barkarö SK

Vi ställde upp med ett kombinationslag av A-lag och U23-spelare mot Barkarö som numera spelar i div 8 efter en nystart.
Men de hade flera rutinerade spelare, bl a Kejhan Darvishi som tidigare spelat i IK Odens A-lag. Eftersom vi hade för många spelare (man får ha max 18 st i en träningsmatch) så lånade vi ut Jocke Nyberg och Samsom till Barkarö.
Just Jocke höll Barkarö kvar i matchen med tre kvalificerade räddningar under matchens första 7 minuter!
Efter detta blev vi lite nonchalanta och tappade tempo, vilket var onödigt. Men Björn såg till att vi tog kommandot igen när han gjorde två mål inom loppet av 7 minuter! Dock lyckades Barkarö reducera till 2-1 på ett frisparksinlägg som nickades i mål strax innan paus.
Händelser i 1:a halvlek:
1' Hampus spelar fram Björn som skjuter men Jocke gör en utmärkt räddning
2' Jocke S slår ett inlägg till Alan som skjuter men återigen gör Jocke en kvalificerad räddning
6' Inlägg av Barkarö som deras storvuxne nr 10 nickar tätt över ribban
7' Hampus spelar fram Alan som kommer ur vinkel så skottet går förbi alla till Johan som skär in från höger och dundrar på ett stenhårt skott som Jocke reflexräddar!
14' Felpassning av Barkarö ger ett friläge till Johan som dock dröjer för länge med skottet och kommer ur vinkel så att backen hinner ikapp och styr ut bollen över kortlinjen
20' Björn vinner bollen på Barkarös planhalva och skjuter från straffområdeslinjen, bra träff men för högt
26' Hampus spelar fram Erik som skjuter förbi Jocke mot tomt mål men en back slänger sig och gör en akrobatisk rensning på mållinjen!
29' 1-0 Oden genom Björn (assist Erik). Instick till Björn som inte gör något misstag när han kommer fri utan placerar bollen i högra hörnet
36' 2-0 Oden genom Björn (assist Jocke S). Briljant passning av Jocke till Björn som återigen är klinisk i avslutet!
41' 2-1 Barkarö på frisparksinlägg som nickas i mål. Här tappar vi markeringen helt på deras spelare
45' Erik sätter ett nytt friläge till Björn som skjuter mot främre stolpen men Jocke gör en fenomenal enhandsräddning till hörna!

I andra halvlek bytte vi in U23-spelarna efter hand och två av dem låg bakom 3-1 målet. William fick en perfekt passning av Hampus och slog ett inlägg från vänster som Osama, en av planens minsta spelare nickade in i mål, mycket snyggt!
Efter det tappar vi tyvärr greppet om matchen och spelar klumpigt försvarsspel, varpå Barkarö kan gå ifatt på två fasta situationer. Först en straffspark till 3-2 och sedan en frispark till 3-3. Sista 10 tar vi tag i det igen och framförallt är det Eddie som visar vägen. Han gör först 4-3 framspelad av Jocke S och sedan passar han osjälviskt till Nvar som sätter 5-3 med bara några minuter kvar av matchen.
Vi gör väl ingen toppinsats men får lufta många spelare som verkligen behöver komma igång efter semestern.
Till matchens lirare utser vi Osama som gjorde ett piggt inhopp och spelade helt efter de instruktioner vi gav innan matchen. Så ska man som U23-spelare ta chansen och visa att man är på väg mot A-laget!

Händelser i andra halvlek:
49' Johan slår ett inlägg från höger till William som kommer vid bortre stolpen och nickar från lite dålig vinkel och tyvärr utanför stolpen
57' 3-1 Oden genom Osama (assist William). Inlägg som nickas direkt i mål.
62' Barkarö lägger ett bra frisparksinlägg igen som nickas mot mål förbi Linus men en Oden-försvarare rensar bort bollen på mållinjen, nära där!
63' 3-2 Barkarö på straffspark efter att Erik tacklat omkull en motståndare i vårt straffområde
70' Kontring Oden där Eddie sätter bollen till Nvar som skjuter hårt men över ribban i dålig vinkel, hade två bättre alternativ, antingen passa Osama vid bortre stolpen eller snett inåt bakåt till Hampus som kom släpande.
75' Gult kort på Joel för stämpling
76' 3-3 Barkarö på frispark som sitter direkt imål. Troligtvis var det ett inlägg som damp ner i vänstra krysset när det såg ut som att Linus släppte bollen i tron att den skulle gå utanför målet
80' 4-3 Oden genom Eddie (assist Jocke S). Ett kalasinlägg av Jocke till Eddie som är klinisk i avslutet
82' Bra inbrytning av Osama från höger och sedan ett skott med vänstern som Jocke räddar
86' 5-3 Oden genom Nvar (assist Eddie). Eddie tar sig förbi backlinjen och spelar osjälviskt i sidled till Nvar som kommer lite fel i steget och håller på att missar men lyckas styra in bollen i mål förbi Jocke som nog hade väntat sig ett hårdare avslut
88' Bra skott av Osama som Jocke räddar